Home Een platform voor kennisinstituten

Kennisinstituten verzamelen, valideren, verrijken en verspreiden kennis. Zij verhogen en actualiseren hiermee het kennisniveau van haar doelgroep. De inzet van online middelen in deze missie is essentieel. Yard Community voorziet in deze wens met de inzet van diverse middelen, zoals een online kennisplatform. Professionals komen in dit kennisplatform samen. Ze ontmoeten elkaar en werken er samen aan documenten, zoals bijvoorbeeld nieuwe richtlijnen en beleidsstukken.

Offline en online verbinden

Professionals zitten overal en zijn niet gebonden door plaats en tijd. Dit maakt offline ontmoeten niet altijd makkelijk. Een online kennisplatform biedt hen een plek om online samen te komen wanneer het hen uitkomt. Ze vinden er anderen die interesses delen, of die zij vragen kunnen stellen. Ze komen er in contact met de professionals van het instituut. Iedereen is er gelijk.

(tekst gaat verder onder de video)

Voor de SLO ontwikkelde Yard Community een uitgebreid kennisnet.

Geïnteresseerd?

Vul dit formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.
  • Meer informatie over je project, plan, idee of mogelijke community.

Kennis delen en borgen

De rol van instituten verandert. Van het zelf zijn van de vraagbaak, wordt een meer faciliterende rol verwacht. Zo kan iemand in Zuid-Limburg op basis van haar ervaring prima een vraag beantwoorden van een beginnend professional in Friesland. Een goed kennisplatform nodigt uit om te delen en beloont dit ook. Professionals leren zo van elkaar en blijven op de hoogte van wat er speelt in het veld.

Als een professional online een vraag stelt, kan een ander een passend antwoord geven. Als later iemand dezelfde vraag heeft, is het zinloos deze opnieuw te gaan stellen. Het is daarom van belang om alle kennis en verrijking goed te borgen. Zo gaat kennis niet verloren en is deze vindbaar voor anderen. Eenmaal maken, daarna verrijken.

Van elkaar leren

Daarnaast kunnen zij er praktijkervaringen uitwisselen en elkaar helpen door middel van vraag en antwoord. Professionals kunnen elkaar binnen het online platform eenvoudig vinden op basis van interesse en expertise. Op deze wijze bouwen professionals zowel offline als online aan hun netwerk. Zij ontvangen persoonlijke updates

Yard heeft veel ervaring in het ontwikkelen van online toepassingen voor kennisinstituten.