KNGF

Het Koninklijk Genootschap van Fysiotherapeuten (KNGF) wilde voor haar leden een online community faciliteren. Vanuit deze wens hebben wij samen met KNGF Fysionetwerken.nl ontwikkeld. Op Fysionetwerken wisselen meer dan 6.000 fysiotherapeuten onderling kennis uit. In een gethematiseerde kennisbank wordt zowel door KNGF zelf als door haar leden kennis aan- en bijgedragen. Ook wordt feedback gegeven, zodat de status quo continu wordt bevochten. Zo wordt nieuwe kennisontwikkeling gestimuleerd en betrokkenheid gecreëerd.

  • 6.000+ leden en partners
  • dan 60 actieve werkgroepen
  • koppeling met MS Dynamics CRM

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Groepen

Er zijn veel actieve werkgroepen, waarin bijvoorbeeld praktijkhouders onderling kennis uitwisselen over praktijk specifieke onderwerpen als belastingen of verzekeringen. Op deze wijze is er voor ieder lid iets interessants aanwezig. Daarbij kunnen mutaties in lidmaatschapsgegevens direct worden verwerkt in het CRM systeem van KNGF, Microsoft Dynamics CRM.

Groei = groter bereik

Het deelnemersoverzicht geeft inzicht in de deelnemers op het ledennet. Inmiddels is het aantal van 6.000 overschreden en biedt het een dwarsdoorsnede van het vakgebied. Zo zijn er vakspecialisten (178 kinderfysiotherapeuten), ICT’ers (134) en sportfysiologen (160) actief.

Deze deelnemers hebben samen meer dan 3.000 bijeenkomsten onder de aandacht gebracht, 4.000 documenten gedeeld en 10.000 nieuwsberichten gedeeld.

FysioNetwerken is hèt platform voor iedereen die als professional betrokken is bij, voor en door fysiotherapie.

Advertorials als verdienmodel

Verenigingen zijn inventief met verdienmodellen naast het standaard contributiemodel. Het ledennet kan worden ingezet om zichzelf terug te verdienen, er zijn immers meer dan 6.000 professionals actief en het platform heeft een groot online bereik. Om deze reden is er voor gekozen een aantal zogenaamde advertorials toe te staan. Contentpartners dragen bij om relevante content onder de aandacht van de doelgroep te brengen.

Single Sign-on, één account

Leden van KNGF kunnen in Fysionetwerken inloggen met hun vertrouwde KNGF account. Zo wordt voorkomen dat leden met meerdere accounts moeten werken, wat drempelverhogend werkt. Er is een SSO (Single Sign-On) koppeling gerealiseerd met Microsoft Dynamics AX door nauw samen te werken met andere leveranciers van KNGF.

Meer weten?

Wilt je meer weten over de mogelijkheden van Yard Community? Of ben je nieuwsgierig naar ons stappenplan voor het neerzetten van een succesvol platform? Bel ons voor het maken van een afspraak, of laat je gegevens achter op deze site. Wij delen graag onze ervaring met jou en zijn erg benieuwd naar jouw vraagstuk.

Meer weten?

Wil je meer weten over de ins & outs van dit project of sparren met Siebe van Schalkwijk over jouw vraagstuk?

Neem contact op