Home
Klantcases NL Actief

NL Actief

NL Actief (voorheen Fit!vak) is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. NL Actief verzorgt zelf geen opleidingen maar ontwikkelt samen met de branche de competentieprofielen en toetsingscriteria. NL Actief neemt jaarlijks ruim 2.000 examens af en toetst daarmee de kennis, vaardigheden en competenties die helpen succesvoller te functioneren binnen sport- en bewegingscentra. De diploma’s van NL Actief worden gezien als dé standaard voor fitnessinstructeurs en bewegingsdeskundigen binnen sport- en bewegingscentra in Nederland. Zij vroegen Yard hen te helpen een deel van de diensten te digitaliseren.

  • Een online plek voor docenten, opleiders, examinatoren en beheerders
  • Frisse, responsive interface
  • Persoonlijke dashboards met toptaken
  • Notificaties die stakeholders aansporen tot actie
  • Geïmporteerde dataset als startpunt

NL Actief neemt jaarlijks ruim 2.000 examens af

Examenportal

Voor NL Actief hebben wij een portal op maat ontwikkeld om de administratie rondom alles wat met examens te maken heeft, online te brengen. In deze online portal wisselen docenten, beheerders, en examinatoren van tientallen opleidingscentra gegevens uit. Het resultaat is een frisse online portal die voor elke persoon en rol een eigen dashboard biedt dat direct toegang geeft tot toptaken. De portal is in september 2018 in gebruik genomen en heeft tot veel positieve reacties geleid in het opleidersnetwerk.

Administratieve druk verlagen

De examenportal heeft niet alleen tot effect dat het gebruikersgemak van de opleiders, docenten en examinatoren wordt verhoogd. In het proces van examen aanvragen tot het uitdelen van diploma’s is daarbij een enorme efficiëntie gerealiseerd. Waar opleiders voorheen examenverzoeken per email indienden, werden deze met de hand in een eigen softwaresysteem op kantoor ingevoerd. Voor 2.000 examens loopt deze administratieve last flink op. Het automatiseren en zelf-service maken van deze werkzaamheden zorgt dat de medewerkers op de examenadministratie hun tijd nu effectiever kunnen inzetten.

De frisse, responsive interface maakt het mogelijk voor examinatoren om 'on the spot' examenresultaten te verwerken.

Diploma's in PDF

Ook het genereren van diploma's is in de examenportal geautomatiseerd. Beheerders van NL Actief kunnen voor kandidaten in batch diploma's uitprinten in PDF vorm, waarmee een hoop tijd wordt bespaard.

Waar waren we gebleven?

NL Actief verwerkte tot op heden alles wat met examens te maken had in een zelf ontwikkeld software systeem. De grenzen van deze software waren bereikt, maar de data was wel essentieel. Alle belangrijke informatie werd in dit systeem bijgehouden. Wij hebben daarom samen met NL Actief een analyse gemaakt van alle gegevens uit het oude systeem die overgezet moesten worden in het nieuwe. Door een export uit het oude systeem te maken en deze te importeren in het nieuwe, hebben we een naadloze overgang gecreëerd naar het gebruik van de nieuwe examenportal.

Meer weten?

Wilt je meer weten over de mogelijkheden van Yard Community? Of ben je nieuwsgierig naar ons stappenplan voor het neerzetten van een succesvol platform? Bel ons voor het maken van een afspraak, of laat je gegevens achter op deze site. Wij delen graag onze ervaring met jou en zijn erg benieuwd naar jouw vraagstuk.

Meer weten?

Wil je meer weten over de ins & outs van dit project of sparren met Siebe van Schalkwijk over jouw vraagstuk?

Neem contact op