Home Online leeromgeving ontwikkelen?

Wil je je doelgroep online laten leren in een gebruiksvriendelijke en goed vormgegeven leeromgeving? En wil je eenvoudig lessen beheren? Yard Community heeft veel ervaring in het bouwen en bedenken van een goede online leeromgeving, ook wel e-learning genoemd.

E-learning biedt veel voordelen voor zowel cursist als opleider. Het is allang niet meer zo dat een opleiding louter en alleen binnen de muren van een kil klaslokaal wordt gevolgd. Met e-learning hebben cursisten continu en plaatsonafhankelijk toegang tot de cursus. Ze kunnen de zelf bepalen waar en wanneer ze aan de gang gaan met de stof. Het spaart daarmee dus veel tijd en geld aan reizen en (soms overbodige) contactmomenten uit.

Hierdoor zien we vaak dat werken en leren makkelijker samengaat. Trainers en opleiders beheren indien gewenst zelf hun cursus. En mocht er toch een fysiek contactmoment nodig zijn, dan is die veel makkelijker te kiezen of te selecteren, doordat iedereen met elkaar in één centrale omgeving in contact staat.

Voorbeeld: Revalidatie Kennisnet

(tekst gaat verder onder de video)

Wij bouwden voor Revalidatie Kennisnet een uitgebreid elearningplatform

E-learning maakt momenteel een sterke groei door. Momenteel wordt zo’n 24 procent van het opleidingsbudget uitgegeven aan e-learning, zo becijferde researchbureau Nidap na onderzoek onder 330 Nederlandse HR-managers. Ter vergelijking: dat was in 2012 nog maar negen procent. Eén op de drie HR-managers verwacht bovendien een verdere stijging van het budget voor e-learning en interne trainingen.

E-learning met WordPress als basis

Onze online leeromgevingen ontwikkelen we op basis van ’s werelds meest bekende en tevens de meest gebruiksvriendelijke CMS-structuur: WordPress. Met WordPress als basis maakt Yard e-learningoplossingen voor sectoren als zorg, welzijn en overheid. Maar ook branche- en beroepsverenigingen die hun kennisniveau op peil willen houden, kunnen met onze e-learningmodules grote stappen maken. Of het nu gaat om complete (instap-)cursussen, de implementatie van uitgebreide video-content of examens, Yard Community kan het voor jou ontwikkelen.

WordPress kent een zeer herkenbare structuur en ondersteunt bovendien SCORM, de standaard om wereldwijd e-learningcontent op een eenvoudige manier uit te wisselen.

 

Voor Kenniscentrum Sport ontwikkelde Yard een uitgebreide leeromgeving.

Integratie met een kennisplatform of elearning app

Wij ontwikkelen de digitale leeromgeving naar jouw wensen. De mogelijkheden verschillen van interne trainingen en toetsen voor medewerkers tot modules, compleet met video’s en tests voor externe deelnemers. Ook koppelen wij je e-learning omgeving aan een online kennisportaal, ledennet, intranet of website. Op deze manier heeft de bezoeker één ingang naar alle kennis. Online kennisdelen en leren gaan zo hand in hand.

Ook niet onbelangrijk: tegenwoordig gaat ‘online‘ natuurlijk veel verder dan een website. Onze e-learning-oplossingen zijn altijd responsive en dus ook te gebruiken op tablet of smartphone.  Desgewenst kunnen we ook een specifieke e-learning app bouwen. Dan doen we met de nieuwste technieken

Voorbeelden van  online leeromgevingen in WordPress die we gemaakt hebben zijn:

Kom in contact!

Geïnteresseerd in een ledennet, communitysite of platform voor jouw organisatie? Neem contact met ons op!
 • Wij bellen je zo snel mogelijk terug.
 • Je e-mailadres wordt enkel gebruikt om contact met je op te nemen voor deze specifieke situatie.
 • Geef hier eventuele wensen / opmerkingen aan.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom in contact!

Geïnteresseerd in een ledennet, communitysite of platform voor jouw organisatie? Neem contact met ons op!
 • Wij bellen je zo snel mogelijk terug.
 • Je e-mailadres wordt enkel gebruikt om contact met je op te nemen voor deze specifieke situatie.
 • Geef hier eventuele wensen / opmerkingen aan.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Yard Community is jouw geschikte online partner

 • Doelgericht. Op een pragmatische manieren helpen wij je om je online leerdoelen te realiseren.
 • Een fijn project. Samenwerken gaat niet vanzelf. We investeren in een prettige werksfeer waarbij we vaak samen zitten en werken.
 • Van elkaar leren. We brengen u contact met vergelijkbare organisaties zodat u van elkaar leert hoe u het beste e-learning inzet.
 • Onze mensen kennen jouw werkveld. Velen hebben een achtergrond in Zorg, welzijn en overheid. We hebben veel ervaring met het bouwen van e-learning omgevingen in WordPress.

 

Geïnteresseerd?

Vul dit formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.
 • Meer informatie over je project, plan, idee of mogelijke community.

De kracht van online kennisdelen
Er wordt nog te weinig online kennis gedeeld. Dat is…

Meer weten?

Wil je meer weten of sparren met Siebe van Schalkwijk over jouw vraagstuk?

Neem contact op