Home Community strategie

Het hebben van een community of ledennet is natuurlijk mooi, maar hoe zorg je er nou voor dat zo’n platform nou daadwerkelijk wordt gebruikt? Yard Community is gespecialiseerd in online strategie en kan helpen de interactie te vergroten en dus veel meer resultaat te boeken. 

Hoe voorkom je dat je stijlvol ontwikkelde website alleen mooi en functioneel is, maar verder weinig wordt gebruikt? Een goede community vereist de nodige aanjaging, een duidelijke strategie en focus. Heb je het idee dat je online veel meer resultaat kunt boeken dan nu het geval is?

Onze communitymanagers geven concrete tips hoe er meer interactie kan plaatsvinden op jouw online platform

En zie je door de bomen het bos niet meer door hippe termen als SEO, SEA, inbound marketing, landing pages, conversie en customer engagement? Dan is het zeker interessant om met ons in gesprek te gaan over online strategie. Wij kunnen je daar namelijk mee helpen. En goed ook.

Hoe zien wij online strategie voor communities?

Yard Community gaat het gesprek aan. Niet alleen online, maar ook offline. In de basis komt het erop neer dat we samen een soort van (online) routekaart ontwikkelen om mogelijke ambities te realiseren. We kijken naar doelstellingen, manieren om interactie te bevorderen en het uiteindelijke resultaat. Basisvraag: wat wil je concreet bereiken met je online community?

Een voorbeeld: KNGF – Fysionetwerken.nl
Het KNGF, het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie, heeft met Fysionetwerken.nl een mooi platform voor professionals in de fysiotherapie. Maar bij de start was deze niet zo succesvol. Het aantal aanmeldingen was relatief laag en echte interactie bleef uit. Onze communitymanager ging langs en bracht na een aantal sessies de problematiek in kaart en kwam met oplossingen. Zo werd er een contentkalender geïntroduceerd, kregen  redactieleden een uitgebreide communitymanagement-cursus en werd de afdeling ledenvoorlichting van het KNGF geïntegreerd op Fysionetwerken. Gevolg: meer en betere interactie, een groei in leden en… bezoek. Bekijk de case.

 

 

 

Kom in contact!

Geïnteresseerd in een ledennet, communitysite of platform voor jouw organisatie? Neem contact met ons op!
  • Wij bellen je zo snel mogelijk terug.
  • Je e-mailadres wordt enkel gebruikt om contact met je op te nemen voor deze specifieke situatie.
  • Geef hier eventuele wensen / opmerkingen aan.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Wil je meer weten of sparren met Dennis van Aalst over jouw vraagstuk?

Neem contact op