Home Zorggroepen en -centra

Huisartsen organiseren hun zorg niet alleen via de zorggroep. Er zijn tal van huisartsen die in kleiner verband prima samenwerken met andere zorgverleners en zorg op maat leveren. En daar hoort een organisatievorm op maat bij. Soms is dat de zorggroep, maar regelmatig is ook een andere samenwerkingsvorm.

De vele mogelijkheden van een online platform ondersteunen een (multidisciplinair) team van zorgprofessionals bij het leveren van deze optimale zorg en ondersteuning. Eerstelijnscentrum Tiel werkt al met een dergelijk platform waar ook professionals van ketenpartners zich bij hebben aangesloten.

Een voorbeeld: ECT Tiel
ECT Tiel heeft een samenwerkingsplatform opgezet waar professionals binnen verschillende thema’s met elkaar het gesprek aan gaan. Het zorgcentrum wilde de mogelijkheden van online communicatie meer en beter inzetten. Het resultaat is een interactieve community met een sterke focus op kennisdeling en samenwerken. Bekijk ECT Tiel.

 

Van elkaar leren

Op een interactief platform kunnen professionals op laagdrempelige wijze vragen aan elkaar stellen en gebruik maken van elkaars expertise. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw professionals qua kennis beter up-to-date blijven. Het online bundelen en delen van kennis en ervaring helpt hen hierbij. Protocollen, richtlijnen en methodieken staan op één plek en zijn makkelijk vindbaar.

Yard Community maakte voor Eerstelijns Centrum Tiel een uitgebreid zorgportaal.

Kennisbank en e-learning

Voor professionals is het essentieel dat hun specialistische en generalistische kennis up-to-date blijft. Een online kennisbank versterkt de deskundigheidsbevordering in combinatie met real life bijeenkomsten. Professionals borgen hier gezamenlijk hun kennis over diverse thema’s. E-learning is een optioneel onderdeel van de kennisbank.

Een online platform dat een gevoel van saamhorigheid creëert: “Samen werken we aan de best mogelijke zorg en ondersteuning voor alle cliënten in onze regio.”

Geïnteresseerd?

Vul dit formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.
  • Meer informatie over je project, plan, idee of mogelijke community.